Chicken Panang Curry oppskrift

P kokkekurset i Khal Lak i Thailand lrte vi lage tre retter, og n i helgen prvde jeg gjenskape s godt jeg kunne retten her hjemme for familien.

Retten jeg lagde er den til venstre p bildet, Chicken Panang Curry. I Norge kan der vre vanskelig finne ferske ingredienser, men jeg fant noen trkede og currypasten mtte jeg tredoble for f samme styrke, men med prve seg litt frem s blir det bra. Jeg skal ihvertfall forklare prinsippet som er basicen uansett hvilke ingredienser man mtte bytte ut.

Oppskrift 1 person:

1 kyllingfilet i biter (kan byttes ut med annet kjtt)

1 ts Panang Curry (Rd currypaste. Jeg mtte tredoble mengden for den jeg kjpte var for svak)

1 1/2 kopp kokosmelk

1 ss Fish Sauce

ca 2 ts sukker

Grnnsaker: Du kan velge her selv, jeg brukte:

-Gul lk

-Gullerot

-Vrlk

-Paprika

1/2 - 1 rd chili kuttet i sm biter (eller strre om du vil fiske de ut etterp)

ca 4 Kaffir Lime blader (jeg fant trkede p glass i en Asiatisk butikk) Viktig ingrediens.

Thai Basil Leaves (Horapa) (Jeg fant ikke dette og brukte fersk Koriander i stedet)

Stek lk, vrlk og chili i litt olje til du kjenner lklukten og skru ned varmen. Tilsett currypaste og nr du kjenner lukten av curry s heller du i litt av kokosmelken.

La det koke kjapt opp.

N tilsetter du Fish Sauce og sukker og smaker p sausen. Kjenner du chili frst og resten av smakene senere m du tilsette mer sukker. Sausen skal balanseres og alle smakene skal merkes likt p tungen. Nr sausen smaker godt talsetter du Kaffir Lime og Koriander, og noe magisk skjer med smaken. Nom nom nom...

Ha i resten av ingrediensene, stekt kylling (den kan ogs stekes sammen med lken) og grnnsakene. Gi retten et kjapt oppkok og den er ferdig!

Server med kokt ris og grnnsaker til garnityr, gjerne agurk (uten skall) og litt chili.

Hper det smaker!












6 kommentarer

Rosabonde.blogg.no

31.03.2014 kl.16:15

Mmmm! Ser kjempegodt ut! Ikke umulig jeg m prve! Tusen takk for at du deler!!!

Kajsa

31.03.2014 kl.20:49

Det ser helt herlig og fristende ut! Thaimat har jeg skikkelig sansen for, s vellykket resultatet ble.

Ann-Kristin

31.03.2014 kl.23:04

Ser yummy ut -m prves :)

Christine

01.04.2014 kl.16:53

Alle ingrediensene du egentlig trenger (og ferske) finner du p Asian Food Market =)

Linn

02.04.2014 kl.11:57

Hei.. hva har du brukt for f skrapet gulrota snn?

hvor har du kjpt det .

Linn

ida

14.04.2014 kl.19:38

hvordan lager du det som var p det andre fatet? DET s godt ut:)

Skriv en ny kommentar

hits