Der røyk jomfrudommen på leppene

Som hudterapeut er jeg vel kjent med injeksjonsbehandlinger som botox og diverse fillere, og innimellom tar jeg litt forskjellige behandlinger selv også som forebyggende for tidens tann.

Det blir sagt mye forskjellig om alt som innebærer sprøyter i ansiktet, men det er ofte feil og mangel på viten som ligger til grunn for påstandene.

De som overdriver bruk av fyll i lepper, kinn etc er jo de som det blir snakket om, og såklart de som går til en uerfaren person og får dårlige erfaringer vil spre dårlige rykter.

Men alle de som får korrekt korreksjon ser du det ikke på, og hører derfor ikke om det, og det er da det er en riktig og bra behandling.

For ordens skyld skal jeg grovt oppsummere (fritt fortalt) de to ulike hovedtypene for deg:

Botox: Er et muskelavslappende stoff som hindrer muskelen den blir satt i å bevege seg en periode. F.eks sinnarynken eller rundt øynene.

Muskler som dras mot hverandre bretter på huden og vil med tiden lage en rynke. Tenk deg et ark som du bøyer mange ganger, før eller siden blir det en brett.

Botox vil for det første gjøre muskelen rolig og dermed ingen rynke, men de omkringliggende musklene vil da automatisk ta over og det er da man kan lage litt løft på tunge øyelokk etc.

Når muskelen får slappe av så lenge så vil den ikke begynne å "virke" igjen over natta. Man blir vandt til å ikke anstrenge den og derfor vil effekten vare mye lenger selv når botoxen er borte. Dette forebygger mimikkrynker.

En kan derfor rullere litt på hvor i ansiktet man setter botox, og mulighetene er ganske mange.

Det beste stedet jeg har satt er på sidene ved haka, for jeg har en tendens til å stramme hele munnregionen når jeg konsentrerer meg. Ikke særlig flatterende. Og botox i det området, satt riktig, syns ikke i det hele tatt!

Det fins flere typer/merker "Botox" men jeg kaller det for ordens skyld bare Botox.

Man setter ikke botox i leppene. Da begynner du å sikle. Det ser ikke bra ut.

Restylane: Dette er en filler, en gele som gir volum der det settes.

Filler inneholder Hylaluron, som er et stoff som binder fuktighet og finnes naturlig i kroppen.

Det ble oppdaget første gang når det hadde blitt slaktet haner og det ble lagt merke til at hanekammene ikke tørket inn til tross for at kadaverene hadde ligget vel og lenge.

Hanekammen viste seg å bestå av Hyaluron, og det var starten på eventyret.

Typisk er å sprøyte i leppene og under dype rynker, men også i kinnbein, ved neserota, i arr for å flate ut hakk eller på nesen om du har et søkk eller noe sånt. Mulighetene er mange og det fins flere typer og merker.

Sånn, da var undervisningen over.

-Dette er ansiktet mitt og sånn ser jeg ut:-Men noen ganger føler jeg meg sånn:Snakk om bad-hair-day.

Jeg har akkurat gått gjennom en cellegiftkur og det var jo en påkjenning for både hud og hår.

Huden min fikk seg en traumatisk opplevelse for livet og henger fremdeles ikke med i svingene.

Det kjennes heldigvis ikke sånn hver dag, men noen dager og enkelte perioder. Som akkurat nå etter sykdom og tøffe påkjenninger.

Det er heller ingen hemmelighet at jeg er 32 år og ikke blir yngre uansett hvor man snur og vender på det, men jeg har jo enda mye å gå på. Det går saaakte men sikkert nedover for oss alle, det begynner faktisk alt når vi er ca 25 år.

Og du, misforstå meg rett da.. Jeg er glad i meg selv. Jeg liker faktisk meg selv selv om jeg klager.

Men jeg syntes jeg trengte en boost, en frisk start og en belønning til meg selv, og jeg gikk til Beths Medispa for å få litt "hjelp" av superdyktige Kristin von Zernichow.

Denne dama vet hva hun gjør.Først ble det tatt bilder av meg og vi snakket nøye om hva jeg ønsket og hva som ville være riktig og best for meg.

Jeg ville ha litt botox i sinnarynken og for aller første gang få Restylane i leppene.

Jeg syns leppene mine er fine som de er, men de har blitt litt mindre etterhvert og kunne trenge litt erstatning for naturlig tap av volum.

Og så hadde jeg bare lyst til å prøve det.

Vi var veldig enige om at leppene ikke skulle bule utover eller endres på noen måte, bare den der bittelille ekstra mengden som gjør at det blir fresht og fint.Se modige meg..

Haha ok det gjorde bittelitt vondt men det var ikke så ille som jeg hadde trodd.

Spenningen før vi satte i gang var langt verre!

Jeg fikk emlakrem som bedøvelse og da svulmer leppen litt så den ser fyldigere ut her på nærbildet enn den er nå.

Noen dager etterpå tok jeg dette bildet på jobb, og en kan se de små forskjellene.

Et lite løft på øyelokket som ellers legger seg ned i maskaraen og leppene har bare en antydning til volum. Akkurat sånn jeg ville ha det.

Ingen la merke til det hjemme, -aldeles perfekt.

Hvorfor mase om ting gutter ikke nødvendigvis forstår?

Sånn, da kan livet tøffe videre, til muligens neste gang :)

12 kommentarer

Cathrine

12.05.2013 kl.00:55

Nydelig arbeid av Kristin! Hun er den beste :-) you go girl!

Sylvia

12.05.2013 kl.09:59

Oi :) det kunne jeg tenkt meg å prøvd også ... Hva er prisen?

Mona Elisabeth

12.05.2013 kl.17:36

Du er virkelig ei pen dame! Både før og etter;-)

Bebe

12.05.2013 kl.20:04

I like! Du ser flott ut :-)

Tessa

12.05.2013 kl.21:39

Nydelig! Både før og etter.

Karina

13.05.2013 kl.02:36

Veldig pen, både før og etter. Men synes ikke du trenger noe uansett, husk at rynker er tegn på et levd liv. :)

Jenny S

13.05.2013 kl.17:19

Hei, må innrømme jeg var veldig (og er fortsatt litt) skeptisk!;-) Men det ser veldig bra ut:) Jeg bare lurer på hvordan det er med tunge øyelokk som nesten dekker litt av øyet? Hvor injiserer man for å gjøre noe med dette? Kan vel ikke putte noe mer inn i "øyelokket" som allerede er stort? Håper du kan svare, jeg ble svært nysgjerrig etter dette innlegget;)

Elin Kringen

14.05.2013 kl.13:19

Kjempefint! Kristin er superdyktig:)

Marna Haugen

14.05.2013 kl.21:27

Det kommer jo an på hvor mye overflødig hud det er. Om det nesten dekker øyet så er det vel bare kirurgi som kan hjelpe. Om huden hindrer sidesynet så blir det til og med dekket av staten. Musklene i ansiktet trekker ulike retninger så bruk av Botox vil hemme de som trekker ned og la de som trekker opp være aktive. Gitt at personen som stikker vet hva han/hun gjør. Og det er viktig å være realistisk, desse behandlingene er korreksjoner, ikke endringer. Lykke til :)

Marna Haugen

14.05.2013 kl.21:31

Å tusen takk kjære du! Sånne piffer av og til kan være oppløftende syns jeg, en fin premie til meg selv denne gangen. Jeg dør ikke av en rynke heldigvis :)

Marna Haugen

14.05.2013 kl.21:34

Jeg sjekket i dag; Pris for 1 ml Restylane er 3800 uansett hvor mye av den som brukes. Botox koster 2500 for 1 område, 4800 for 2 områder.

silje austnes

15.05.2013 kl.22:39

Så lekkert! Du ble kjempefin! Kristin er bare superdyktig:=)

Skriv en ny kommentar

hits